Ga terug
Print

Groententaart met quorn en kaas

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 75 gram koude boter
  • 150 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • ¾ dl koud water
  • 1 grote winterwortel
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 175 gram quorn
  • 200 gram kaas
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • zout
  • peper
  • kruiden

Bereiding

  1. Snij voor het korstdeeg de boter met twee messen door de bloem, voeg zout en koud water toe en roer met een lepel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit, vouw het op, rol het weer uit, vouw het weer op en leg het twee uur in de koelkast.

  2. Snijd intussen winterwortel, prei, courgette en ui in grove stukken. Blancheer wortel en prei tot ze beetgaar zijn. Meng de quorn met de groenten en de kaas (vonden wij lekkerder dan de kaas bovenop de taart). Klop de eieren met room, zout, peper en kruiden.

  3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette springvorm of grote taartvorm. Doe de groenten in de vorm en giet het eimengsel erover. Bak 40 tot 50 minuten in een oven van 200 graden.