Ga terug
Print

Preisoep met shi-take

We kookten een vegetarische preisoep met shi-take, waarvoor we het recept aanpasten van 8 naar 4 eters.
Gang soep, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 125 gram boter
  • 3 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 600 gram prei, vooral de witte delen
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse oregano
  • 375 gram verse shi-take
  • 175 gram kastanjechampignons
  • 5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Hak de ui fijn en snij de prei in dunne ringetjes. Hak de blaadjes van de oregano fijn.
  2. Smelt de boter in een pan met zware bodem, voeg prei, ui, oregano en laurierblaadjes toe en pers de knoflook erboven uit. Fruit op een matig vuur tot de ui glazig is.

  3. Snij de stelen van de shi-takes en snij de hoeden en de kastanjechampignons in dunne plakjes. Voeg de paddenstoelen aan de prei toe en roerbak net zolang tot ze zacht worden.

  4. Voeg geleidelijk de bouillon toe, laat de soep aan de kook komen en laat hem 15 tot 20 minuten sudderen.

  5. Roer de room door de soep en laat hem net aan de kook komen. Doe het vuur uit, breng de soep op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.

Notities

Lekker met stokbrood.