Ga terug
Print

Avocadosalade met meikaas of feta

Gang bijgerecht, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 200 g veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 150 g meikaas of feta
  • 1 rijpe avocado
  • 3 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 goudrenet
  • 1 el suiker
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • peper

Bereiding

  1. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Marineer hem tot gebruik (kan tot 24 uur van tevoren) in de suiker en 1 eetlepel citroensap.
  2. Was de veldsla goed en laat hem uitlekken.

  3. Snij de schil van de sinaasappel en snij de partjes tussen de velletjes los. Doe de partjes in een schaal en knijp het resterende sap uit de sinaasappelrestanten. Schep de rest van het citroensap, de citroenrasp en de sesamolie door de sinaasappel.

  4. Snij de meikaas en het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Schep ze met de gemarineerde appel door het sinaasappelmengsel.

  5. Voeg de veldsla toe en roer de salade door. Breng op smaak met peper.