Ga terug
Print

Risotto di baggio

We maakten een Risotto di baggio met verse doperwten, maar bij gebrek daaraan kunnen ook diepgevroren doppers worden gebruikt.
Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 400 g tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el peterselie
  • 150 gram doperwten
  • 1 tot 2 el citroensap
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 el olie
  • peper
  • zout
  • 350 g rondkorrelige bruine rijst
  • 1,25 liter bouillon

Bereiding

  1. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de gewassen en uitgelekte rijst toe en laat die 3 minuten meeglanzen.
  2. Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Bak ze even met de rijst mee.

  3. Breng de bouillon aan de kook. Schenk een beetje bij het rijstmengsel en wacht tot die de bouillon heeft opgenomen, voordat er weer een scheut bouillon aan toegevoegd wordt.

  4. Na 30 minuten koken de doperwten door de rijst scheppen. Na 45 minuten is de rijst gaar, maar nog vochtig.

  5. Schep de peterselie en de kaas erdoor, breng op smaak met peper, zout en citroensap.