Ga terug
Print

Spinazie-tomaten-schotel

Rijk aan lycopeen
Gang bijgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 300 gram diepvriesspinazie (of 900 gram verse)
  • 2 eieren
  • 100 gram couscous
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 3 rijpe, rode tomaten
  • 100 gram geraspte pittig belegen kaas

Bereiding

  1. Ontdooi de diepvriesspinazie (of was de verse, blancheer of roerbak deze en druk het water eruit). Meng de eieren, couscous en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Warm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi de binnenkant met paneermeel of 1 verkruimeld beschuit. Vul de schaal met het spinaziemengsel.

  3. Ontvel de tomaten, snij ze in plakken en leg ze bovenop de spinazie. Verspil niets van het geleiachtige vocht rond de zaden, waarin de meeste vitamine C blijkt te zitten. Maal een beetje peper over de tomaten. Strooi er belegen kaas over en druk de bovenkant van de groenteschotel plat. Plaats de vorm 30 minuten in de oven.