Ga terug
Print

Voorjaarsstamppot

Pluk de brandneteltoppen niet langs de kant van de weg. Staan er geen brandnetels op een schonere plaats, laat ze dan maar achterwege.

Gang hoofdgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 750 g bloemige aardappelen
  • 400 g meiraapjes of 1 koolraap
  • 1/2 liter lichte groentebouillon
  • dot boter
  • warme melk
  • 1 bos snijbiet
  • 350 g pittige geitenkaas, in blokjes
  • 1 dessertlepel mierikwortelpasta
  • handvol brandneteltoppen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en verwijder het kapje van de raapjes (of schil de koolraap en snij hem in grove stukken). Kook aardappelen en raap samen in de bouillon gaar.

  2. Begiet de brandneteltoppen met een scheutje kokend water, zodat ze niet langer prikken, en hak ze fijn. Snij de snijbiet in stukjes.

  3. Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Pureer aardappelen en raap met boter en melk romig. Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat.

  4. Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot. Roer tenslotte kaas en mierikwortel erdoor.

Notities

U kunt in plaats van snijbiet ook twee bosjes raapstelen gebruiken, zoals in het originele recept, voor een iets minder knapperige variant.