Ga terug
Print

Pompoensoep

Gang voorgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1 kleine groene pompoen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • bouillonpoeder
  • 2 tenen knoflook meer mag
  • 1 handvol groene kruiden als selderij en tijm
  • peper
  • zout
  • tamari

Bereiding

  1. Handig is om de pompoen eerst te halveren, met een lepel de pitten te verwijderen, hem vervolgens met een groot mes in stukken te snijden en hem dan pas te schillen. Snij vervolgens het vruchtvlees in kleine stukken.
  2. Snipper de ui en smoor die in een stevige soeppan in een ruime hoeveelheid (olijf)olie glanzig. Voeg de pompoen toe en bak die op middelmatig vuur mee totdat de pompoen aan de bodem van de pan gaat plakken.

  3. Snij ondertussen de wortel en de paprika in kleine stukken. Blus de pompoen af met een halve liter bouillon en voeg de wortel toe. Voeg eventueel water toe tot de wortel helemaal onder staat. Kook die in 5 minuten bijna gaar.

  4. Pers de knoflook uit, voeg die met de paprika aan de soep toe en kook nog 5 minuten mee. Voeg weer water toe als de soep te dik wordt.

  5. Snij tenslotte de kruiden fijn en voeg die toe. Breng op smaak met peper, zout en tamari.

  6. De pompoen is nu zo fijngekookt dat de soep hierdoor wordt gebonden. Eet er brood bij.

Notities

De volgende dag is deze soep nog lekkerder.