Ga terug
Print

Uiensoep met mosterd

Gang voorgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 300 gram uien
  • 2 kleine sjalotten
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 6 dl koude bouillon
  • 1/2 dl room
  • versgemalen peper
  • zout
  • 3 oude, witte boterhammen
  • 25 gram kruidenboter
  • 3 lente-uitjes
  • peterselie

Bereiding

  1. Snij uien en sjalotten grof. Fruit ze in een ruime soeppan in de boter.
  2. Roer er mosterd door en bloem. Laat het 2 minuten pruttelen en voeg dan al roerend de koude bouillon toe en breng de soep voorzichtig aan de kook. Laat de soep 25 minuten koken en pureer hem.

  3. Voeg een de room toe, wat versgemalen peper en eventueel wat zout.

  4. Snij de korsten van boterhammen en snij ze in blokjes. Bak in de kruidenboter de broodblokjes rondom bruin.

  5. Snij de lente-uitjes in ringen en bak ze even mee.

  6. Verdeel de soep over 4 borden, schep de broodblokjes er bovenop en strooi er wat peterselie over.