Ga terug
Print

Makreel met olijvenkorstje

Gang bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2/3 kop gehakte groene olijven met pimentovulling
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 2/3 kop ui fijngehakt
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • 4 kleine makrelen schoongemaakt en aan de borstzijde opengesneden
  • zout
  • witte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 240 graden en vet een platte ovenschaal in, groot genoeg om de makrelen opengevouwen naast elkaar te kunnen leggen.
  2. Was en schil de citroen. Snij de schil heel fijn. Vermeng in een kom citroenschil, olijven, knoflook, ui en oregano.

  3. Leg de vissen met het vel naar beneden in de ovenschaal. Bestrooi ze met peper en zout. Verspreid het olijvenmengsel over de vis en sprenkel er wat olijfolie over.

  4. Bak de vis 8-10 minuten. Kijk of de vis gaar is door met een vork in een dik stuk te steken. Het vissenvlees moet opaal van kleur zijn.

  5. Besprenkel de vis rijkelijk met citroensap en witte peper. Serveer met gebakken aardappelen en een glas Loire-wijn.