De bessen behouden hun kleur wanneer ze worden verwerkt in onderstaand recept voor pannenkoekjes. Lekker als nagerecht, zowel warm als koud. Indien de pannenkoekjes warm worden geserveerd, schep er dan een bolletje chocolade-ijs naast.
Gang
nagerecht
Porties24stuks
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediënten
3eieren
150grambloem
snufje zout
snufvanillesuiker of -poeder
200mlvolle melk
boter
400gramblauwe bessen
poedersuiker
Bereiding
Splits de eieren en maak van dooiers, bloem, zout, vanillesuiker en melk een dik pannenkoekenbeslag. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Verwarm boter in een koekenpan en doe hierin 3 kleine porties beslag. Zo heb je voldoende beslag voor 24 pannenkoekjes. Beleg de rondjes onmiddellijk met de bessen en bak de pannenkoekjes op laag vuur aan een kant, tot het deeg is gestold. Maak haast met bakken, want het beslag loopt snel 'terug'. Schep de pannenkoekjes voorzichtig uit de pan op een bakplaat en schuif ze vervolgens in een voorverwarmde oven. Bak ze op 200ºC in 10 minuten gaar. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.