Hoeveelheden zijn voor 3 personen! Dit omdat de vis niet in kleinere hoeveelheden kan. Zijn er minder dan drie viseters, schakel dan over op de vegetarische versie.
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties3
AuteurIntertrek wandelreizen
Ingrediƫnten
I:
60gsperziebonengedroogd
30guigedroogd
30gtomatengedroogd
snufzout
II:
375gsnelkook (zilvervlies)rijst
1gramzout
III:
70gtomatenpureeblikje
1zakjeolijven
peper
IV:
1blikjetonijn in olieViseters
1blikjeansjovisViseters
40gcashewnotenVega's pp
IV:
sambal
9dlwater
Bereiding
Laat zakje I 10 minuten in warm water weken, in een deksel dat op de rijstepan past. Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst toe. Plaats het groentendeksel op de rijst. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak en kook ondertussen de groenten gaar. Laat de vis uitlekken als je niet meer dan 3970 kJ binnen wil krijgen.
Giet als dat nodig is de groenten af en meng ze met III door de rijst. Als er vega's en viseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg vis of cashewnoten toe, meng alles door elkaar en dien op. Sambal naar smaak toevoegen.
Notities
Energie en gewicht per portie
Visversie: ca. 3970 kJ (+ 345 kJ voor elke eetlepel olie)