Ga terug
Print

Koolrabi met kerriesaus

Gang bijgerecht
Porties 2

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 ui
  • paar tl kerrie
  • olie
  • 2 dl melk
  • 1 bouillonblokje of een halve eetlepel bouillonpoeder
  • 1/2 el maïzena
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil voor twee personen een koolrabi en snij die in stukjes. Kook de groenten in 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet de koolrabi vervolgens af en bewaar het kookvocht. Snipper een ui en fruit die met een paar theelepels kerrie in wat olie. Voeg 2 dl kookvocht toe en 2 dl melk,1 bouillonblokje of een halve eetlepel bouillonpoeder. Bind de saus met een halve eetlepel maïzena, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker met bulgur, linzen of rijst. Nog lekkerder met een handvol gezouten cashewnoten erover.