Ga terug
Print

Vrolijke vierkleurentaart

Gang hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram magere kwark
  • 75 ml melk
  • 3 kleine paprika's rood, groen, geel
  • 1 ui
  • 20 zwarte olijven ontpit
  • 100 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • kappertjes
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak een deeg van bloem, kwark, melk en een halve theelepel zout. Tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Oven verwarmen op 200 graden.
  3. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. Ui snipperen en met de paprika in een paar eetlepels hete olie 5 minuten zachtjes bakken. Olijven in plakjes snijden. Roomkaas, slagroom en eieren door elkaar klutsen. Paprika, olijven, een ruime eetlepel kappertjes en een snuf paprikapoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
  4. Grote, lage taartvorm invetten. Deeg uitrollen tot ronde lap. Bodem en wanden van de taartvorm met het deeg bekleden.
  5. In het midden van de oven deeg 10-15 minuten bakken. Dan het paprikamengsel erin schenken en de taart in 20 minuten gaar bakken.

Notities

De luie kok kan ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken.