Ga terug
Print

Wakamegohan


Bijgerecht van rijst met zeewier en tofu.

Gang bijgerecht
Keuken Japans
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 3 koppen langkorrelige witte rijst
  • 10 gram wakame
  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 snuf zout

Bereiding

  1. Was de rijst en laat die goed uitlekken. Week de wakame in 3 koppen water, vis het wier er vervolgens weer uit en snij het in 1 cm brede stukken.

    Snij de tofu in fijne reepjes. Breng rijst, water, sake, sojasaus, suiker en beetje zout aan de kook. Meng de wakame en de tofu erdoor en kook de rijst mizudaki. Dit betekent dat je de rijst de eerste 2 minuten op hoog vuur doorkookt, 5 minuten op een matig vuur en dan nog 5 minuten op laag vuur.

    Vervolgens doe je het vuur uit en laat je de rijst met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten staan. Til dan voorzichtig het deksel op en veeg de waterdruppels aan de binnenkant weg.

    Je kunt de rijst nu losmaken, overdoen in een serveerschaal en tot gebruik afdekken met een droge doek.