50grongezouten, het liefst ongebrande, vliesloze pinda's
3teentjes knoflook, gesnipperd
1/2tlketoembar
1/2tlkoenjit
zout
3elrijstmeel
2elsantensnippers
olie
Bereiding
Kun je geen vliesloze pinda's krijgen, week de velletjes er dan in kokend water af.
Wrijf de knoflook met de kruiden en het zout tot een brij. Meng deze goed met het rijstmeel. Los de snippers santen op in 5 el kokend water en doe dit bij het meel. Maak een niet de dik beslag, waar je de pinda's doorheen roert.
Verhit de olie in een koekenpan. Laat een lepel van het beslag in de olie glijden en laat het uitlopen. de rempejek moet knapperig en goudgeel worden. Maak de rempejek kort van tevoren of bewaar hem in een goed af te sluiten glazen weckpot, want anders wordt hij taai.
Notities
Ze worden nogal snel taai, dus heel kort van tevoren maken of meteen opeten.