Ga terug
Print

Gemengd zuur (atjar tjampoer)

Gang bijgerecht, rijsttafel
Keyword inmaken, wecken
Auteur Groot Indonesisch Kookboek - Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 100 g witte kool
  • 100 g taugé
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 100 g worteltjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 tl zout
  • 4 groene lomboks
  • 8 el azijn
  • 2 el suiker
  • 1 rode lombok

Boemboes:

  • 3 el uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 4 kemiri's, gepoft
  • 1 cm gember zeer fijn gesneden of 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 tl koenjit

Bereiding

  1. Was de groenten en snijd alles in kleine stukjes. Halveer de komkommer, schep de zaden eruit en snijd de komkommer in kleine stukjes. Halveer de groene lomboks in de lengte. Kook deze groenten even op in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Wrijf de boemboes met elkaar tot een brij. Voeg azijn en suiker toe en breng alles aan de kook. Doe er dan de gekookte groenten bij, de taugé en de in reepjes gesneden rode lombok. * Laat dit nog een minuut doorkoken en vervolgens afkoelen.

Notities

Kan ook vanaf * in de weckketel worden gedaan.