Ga terug
Print

Nasi Koening

Gang bijgerecht, rijsttafel
Auteur Groot Indonesisch Kookboek - Bep Vuyk

Ingrediƫnten

  • 5 dl rijst
  • 2 theelepels zout
  • 2 tl koenjit
  • 3 laurier- of santenblaadjes
  • 1/4 blok santen

Bereiding

  1. Was de rijst. Breng 7,5 dl water aan de kook met zout koenjit en laurierblaadjes. Voeg de rijst eraan toe en kook de rijst in 8 min. halfgaar. Schilfer het blokje santen door de rijst. Kook de rijst op laag vuur in ca. 6-7 minuten verder gaar.
  2. Spoel een kom waarin de rijst precies past met water om. Druk de rijst aan in de kom en keer de kom om op een plat bord of serveerschaal.
  3. In de magnetron:
  4. Doe 250 gram rijdt met 4 dl water in een glazen schaal met deksel van 2 liter inhoud. Roer de kruiden en zout erdoor, doe het deksel op de schaal en breng alles in 7-8 minuten op 100% vermogen aan de kook. Vermeng de rijst met de schilfers santen en dek de schaal weer af. Verwarm de rijst nog 10-12 min. op 30% vermogen.

Notities

Bijgerecht (bij gado gado, bijv.)