Ga terug
Print

Pindasaus

Gang bijgerecht, saus
Auteur Groot Indonesisch Kookboek - Bep Vuyk

Ingrediƫnten

  • 3 el uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl suiker
  • Zout of tamari
  • 2 el olie
  • Stuk asem ter grootte van 2 walnoten
  • 1/2 pot pindakaas
  • 1 salamblad
  • 1 el zoete ketjap
  • 1 a 2 el azijn of citroensap

Bereiding

  1. Wrijf uien t/m zout tot een brij en fruit dit in de olie tot de uien gelig zijn. Maak met een paar el water en net stuk asem asemwater en zeef dit. Voeg 2 dl water toe aan de uienbrij. Breng dit aan de kook en voeg het asemwater, de pindakaas en het salamblad toe. Breng weer aan de kook en maak de saus op smaak met ketjap en azijn/citroen.