Go Back
Print

Stoofperen in een chocoladebakje met ganache

Gang bonbon, nagerecht
Keyword chocola
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

ganache

  • 1 dl room
  • 150 gram pure chocolade

en verder

  • 150 gram pure chocolade
  • 1-2 stoofperen
  • 25 gram witte of melkchocolade

Bereiding

Ganache

  1. Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook - pas hierbij goed op want als je het een paar seconden te lang kookt zal de room direct overkoken. Zodra de room gekookt heeft, giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel.

  2. Laat de ganache afkoelen voordat je het verder verwerkt.

Chocoladebakjes met peer

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie (bijv. in een glazen kom op een kleine pan). Breng het water aan de kook en temper de hitte, zodat de chocolade langzaam kan smelten. Roer af en toe.

  2. Schenk of schep een beetje warme chocolade in een muffinvormpje en draai het rond, zodat de chocolade ook langs de rand zit. Laat afkoelen in de koelkast. Houd de rest van de warme chocolade warm.

  3. Snij de stoofpeer in kleine blokjes, in ieder geval kleiner dan de hoogte van de muffinvorm.

  4. Leg in elk muffinvormpje een stukje stoofpeer en druk er een beetje ganache overheen, zodat ze mooi van vorm worden.

  5. Schenk of schep een beetje van de warme chocolade bovenop de ganache. Vul de vormpjes niet af met chocolade! Het is de bedoeling dat alleen de ganache bedekt is.

Garnering

  1. Schaaf met een chocoladeschaaf krullen van een stuk witte of melkchocolade. Heb je geen chocoladeschaaf, hak dan de choclade voor de garnering in piepkleine blokjes. Versier de bonbons hiermee. Zet de bonbons nu in de vriezer.

  2. Haal de bevroren bonbons uit de vriezer, laat ze een beetje opwarmen en trek voorzichtig de siliconen vorm van de bonbons. Serveer ze bij een dessertwijn of bij koffie/thee.

Notities

Wijntip: Rivesaltes