Go Back
Print

Salade met grapefruit en kappertjes

Gang voorgerecht
Porties 2 personen
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • sla
  • 1 grapefruit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 3 eetlepels (amandel)olie
  • 2 eetlepels citroensap of azijn
  • 1 eetlepel honing (of meer naar smaak)
  • 0,5 theelepel mosterd
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Sla wassen en in reepjes snijden of in kleine stukjes scheuren.

  2. Dressing maken van olie, citroensap of azijn, mosterd, honing, peper en zout.

  3. Grapefruit schillen en in stukjes snijden en met de dressing en de kappertjes door de sla mengen. Strooi het even in de koekenpan geroosterde amandelschaafsel erover.

Notities

Ook lekker met sinaasappel of mandarijntjes.