Ga terug
Print

Aardappelpoffers met cranberry

Gang bijgerecht, borrelhap
Keuken vegetarisch
Auteur Smaakmakend

Ingrediënten

  • 300 g cranberrycompote
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 3 el cranberrymosterd
  • 500 g aardappelen, geschild, geraspt en grof gehakt
  • 1 ei
  • 0,5 ui, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel bloem
  • mespunt zout
  • olie om te bakken

Bereiding

  1. Meng de compote, de tijm en naar smaak mosterd door elkaar.

  2. Dep de geraspte aardappels met keukenpapier goed droog. Meng in een kom de geraspte aardappel met het ei, de ui, de bloem en zout. Verhit een klein beetje olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep op enige afstand eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en strijk de bergjes glad. Bak de poffers tot de bovenkant bijna droog is. Keer de poffers en bak de andere kant goudbruin. Houd de poffers in een op 75 °C ingeschakelde oven warm. Plaats de compote ook in de oven om een beetje warm te worden. Bak van de rest van het beslag ook poffers.
  3. Leg de poffers op een schaal en schep op elk een lepeltje van de cranberry/mosterdcompote.