Ga terug
Print

Clafoutis van cranberry’s

Gang nagerecht
Keuken vegetarisch
Porties 12
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 2 EL suiker
  • 500 g witte basterdsuiker of honing
  • 700 g verse cranberry’s
  • 200 g walnoten
  • 6 eieren
  • snufje zout
  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 8 el sinaasappellikeur bij voorkeur zelfgemaakt
  • 1 l slagroomijs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Vet 2 ovenschalen (26 cm) in. Strooi een EL suiker in elke ovenschaal en draai de schaal rond zodat de suiker zich gelijkmatig over de schaal verdeelt. Hak de cranberry’s en de walnoten grof en verdeel dit over de bodem van de schalen.
  3. Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout met de mixer dik en schuimig. Zeef de bloem erboven en spatel alles luchtig door elkaar. Klop de melk en de likeur erdoor. Schenk het beslag in de schalen.
  4. Schuif die een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in 35-40 min. goudbruin en net gaar.

Notities

Serveer de clafoutis warm met een bolletje ijs erbij.