Ga terug
Print

Courgetteschotel met feta

Oorspronkelijk met aardappelblokjes i.p.v. pasta. Kook dan nieuwe aardappelen in de schil, pel ze en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes even in de olie voordat de voordat de courgette erbij gaat.
Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 250 g pasta
  • 2 sjalotjes of een ui
  • 1 teen knoflook
  • olie of boter
  • 500 gram courgette
  • 2 tl Italiaanse kruiden kan ook vers: rozemarijn, salie en selderie
  • 2 eieren
  • 150 gram feta
  • 1 dl melk of room
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Pasta gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Sjalotjes en knoflookteen pellen en fijn snipperen. In hapjespan of wok olie verhitten en sjalotjes zachtjes goudgeel fruiten. Intussen courgette wassen en in blokjes snijden.

  3. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  4. Courgette en kruiden door sjalotjes scheppen en ca 5 minuten meebakken. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. Melk en eieren los kloppen. Feta erboven verkruimelen. Ovenschaal invetten. Pasta met courgettes mengen en in de ovenschaal scheppen.

  6. Los geklopte eieren erover schenken. Beetje olie erop sprenkelen.

  7. In het midden van de oven in ca 30 minuten gaar en goudbruin laten worden.
  8. Direct serveren.