Ga terug
Print

Pasta met venkel

Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 200 gram pasta
  • 1000 gram venkel
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram geraspte Pecorino kaas
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Verwijder de harde delen van de venkel, was de stronken. Breng een bodem water aan de kook en stoom de venkel in een mandje in 15 minuten gaar. Laat ze uitlekken, snij ze in dunne reepjes en houd ze warm.

  3. Giet de pasta af, schud er boter en olijfolie door, meng de venkel en de Pecorino kaas erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  4. Serveer direct in een voorverwarmde schaal

Notities

Geef er extra pecorino bij.

Wijntip: en een glaasje Franse Sauvignon.