Ga terug
Print

Ingemaakte handperen

Als basis gold een Blair Sethou uit 1966 (!), duidelijk over zijn top
Gang basisgerecht, nagerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 2 liter
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 2 liter glazen inmaakpotten
  • 1,5 kg kleine, onrijpe handperen
  • kruidnagel
  • kaneelstok
  • foelie
  • vers gesneden gember
  • citroenschil
  • 225 gram suiker
  • 1 fles rode wijn
  • bessen- of een andere sap om aan te vullen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 130°.
  2. Schil de onrijpe handperen, maar laat de steeltjes intact. Als de peren te groot zijn voor de potten, halveer ze dan. Prik in iedere peer een kruidnagel.

  3. Maak de potten goed schoon, verdeel de peren erover en smaakmakers als een fors stuk kaneelstok; foelie; vers gesneden gember; reepjes van een citroenschil en de suiker.

  4. Schenk de fles rode wijn over de peren, tot 2 cm onder de rand Vul eventueel aan met bessen- of een andere sap.
  5. Dek de inmaakpotten af, maar sluit ze nog niet. Zet ze drie uur in de oven, haal ze er dan uit en sluit ze af.
  6. Bewaar ze op een koele en donkere plaats.
  7. Wie niet kan wachten serveert de peren koud met crème caramel of rijstpudding.

Notities

De peren zijn zeker een jaar houdbaar.

Ze zijn ook lekker in een Clafoutis