Ga terug
Print

Chocoladecake met bieten

Gang nagerecht, tussendoor
Keuken vegetarisch
Porties 8

Ingrediƫnten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 gram basterdsuiker
  • snufje zout
  • 110 gram extra pure chocolade
  • 90 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 150 g rauwe bieten

Bereiding

  1. Zeef bakmeel, cacao en bakpoeder boven een kom. Voeg er basterdsuiker (wij namen witte) en zout aan toe.

  2. Smelt in een middelgrote pan op laag vuur chocolade en roomboter. Laat het 5 minuten afkoelen, voordat u er de eieren doorheen klopt.

  3. Schil de rauwe bieten en rasp ze fijn. Voeg ze toe aan het chocolademengsel en meng daar vervolgens het meel doorheen. Wordt het beslag te dik om te roeren, voeg er dan een scheutje melk aan toe.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake circa 50 minuten. Als u een breipen in de cake steekt en deze komt er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat hem in de vorm afkoelen.

Notities

Het resultaat is een beetje los van structuur, maar erg smakelijk.