Ga terug
Print

Salade du printemps

Gang bijgerecht, salade, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 150 gram gemengde sla raketsla, veldsla, rode sla en krulsla;
  • 200 gram ongepelde tuinbonen
  • 100 gram verse doperwten
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram pittige kaas of 100 gram kaas en 4 plakjes rauwe ham
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 6 gedroogde tomaten
  • grof boerenbrood

dressing

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • koriander of basilicum fijngesneden

Bereiding

  1. Was de sla, snij hem grof en doe hem in een grote schaal. Dop de erwtjes en de tuinbonen, strooi ze in het midden van de schaal. Snij de uitjes in ringen en strooi ze er bovenop. Snij de kaas (en de ham) en de tomaten in dunne reepjes en strooi dit met de pijnboompitten over de sla.

  2. Schenk de dressing over de sla en eet hem met een snee brood.

Notities

Wijnadvies van Francois is een frisse Muscadet.

Wij dronken er op een warme zomeravond een frisse rose bij en dat smaakte ook prima.

NB! Rauwe peulvruchten kunnen bij sommige mensen vervelende reacties oproepen. Je kunt daarom voor de zekerheid de erwten en tuinbonen even kort stomen.