Ga terug
Print

Pannenkoeken (wraps) met asperges en bieslooksaus

Gang hoofdgerecht, lunchgerecht, paasbrunch
Keuken vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

Pannenkoekenbeslag

  • 400 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 liter melk
  • 1 mespunt zout
  • 4 eetlepels sesamzaad

saus

  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 600 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Maak een beslag met bloem, boekweitmeel, melk, ei en zout.

  2. Rooster het sesamzaad en roer dat door het beslag.

  3. Maak een saus van zure room; sherry; citroensap en 2 eetlepels fijngeknipte bieslook.

  4. Was de groene asperges, snij de houtige onderkant eraf. Maak de bosuitjes schoon en snij de groente in stukken van 3 cm. Verhit een paar eetlepels olie in een wok of braadpan en roerbak de groenten in 5 tot 10 minuten op halfhoog vuur net gaar. Voeg de zachte toppen iets later toe dan de rest.

  5. Bak ondertussen 4 pannenkoeken per persoon.

  6. Roer door de groenten sherry; sojasaus en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Vouw de pannenkoeken in vieren en vul de zo ontstane buidels met de groente. Schep de bieslooksaus erover heen.

Notities

Voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht, maar als lunch- of paasbrunch geschikt tot 16 personen.