Ga terug
Print

Kabeljauwschotel

Gang hoofdgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 750 gram aardappels
  • 1 dl melk
  • 50 gram boter
  • 150 gram amandelen grof gehakt
  • 400 gram zuurkool
  • 1 eetlepel kerrie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in een bodem water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Breng de melk aan de kook en roer de melk en de boter door de aardappelen. Roer de helft van de gehakte amandelen door de puree en breng hem op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snij de vis in reepjes van 2 centimeter. Meng de kerrie door de zuurkool. Vet een grote ovenschotel in en leg de zuurkool op de bodem. Verdeel de kabeljauw over de zuurkool en dek hem af met de aardappelpuree. Strooi de overgebleven amandelen over de puree en bak de het geheel in 35 tot 40 minuten in de oven gaar. Wordt de bovenkant al snel bruin, dek de schotel dan af met een deksel of aluminiumfolie.

Notities

Wijnadvies van het Visbureau: Alsace Muscat, maar een Gewürtztraminer gaat er ook uitstekend bij.