Ga terug
Print

Makreel met kaas

Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken vis
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets van 150 gram elk
  • 4 sjalotten of kleine uien fijn gehakt
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels azijn
  • maizena
  • 4 eetlepels jongbelegen kaas gemalen
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de filets met de huid naar beneden in een beboterde ovenschaal. Verspreid uien, peper en zout over de vis en voeg gelijke hoeveelheden water en azijn toe, totdat de vis bijna onder staat.
  2. Bedek de schaal met een deksel of aluminiumfolie en bak de vis gedurende 20 minuten in de oven. Giet het vocht uit de schaal in een steelpannetje en breng het aan de kook.
  3. Vermeng een paar eetlepels maizena met water en roer het beetje voor beetje door het kokende vissenvocht, totdat een dikke saus ontstaan is. Giet deze saus terug over de vis. Voeg de gemalen kaas toe en zet de schaal even onder de grill om een bruin korstje te krijgen. Leg er aan paar partjes citroen op.

Notities

Dien op met gekookte aardappelen en gekookte venkel.