Ga terug
Print

Kaasspinaziesteak

We beginnen met de kaasspinaziesteak, die onder een andere naam, iets als 'lasagne van twee soorten kaas', zo in een beter restaurant op de menukaart zou kunnen prijken.
Gang bijgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 10 plakken komijnekaa
  • 10 plakken Oud Amsterdam
  • 18 blaadjes spinazie
  • 2 eieren
  • paneermeel

Bereiding

  1. Leg 2 plakken van een soort naast elkaar, leg daarop 2 blaadjes spinazie, dwars daarop 2 plakken van de andere kaas, dan weer spinazie. Ga zo door en eindig met kaas. Klop de eieren los. Druk de stapels goed aan en haal ze door de geklopte eieren en vervolgens door een bord met paneermeel. Herhaal dit en bak ze vervolgens 3 minuten in ruim boter op middelhoog vuur.

Notities

Tip van het keukenpersoneel: klop de eieren los met een paar druppels water, dat gaat veel sneller.

Serveer met broccoli en kaassaus. Neem desnoods saus uit een zakje of een potje, zoals Willem doet.

Hak een handvol hazelnoten fijn en strooi die over de saus.