Ga terug
Print

Tofu met dille

Oibibio zocht het recept voor ons op, maar had het niet meer in de computer staan. Daarom bedachten ze het voor de tweede keer.
Gang bijgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 1 bosje dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blok tofu groot

Bereiding

  1. Snij de dille fijn en maak een papje van de dille, olijfolie, mosterd, suiker, peper en zout en citroensap. Snij de tofu in plakken van een halve centimeter of minder. Bestrijk een plakje met het dillemengsel, leg daarop weer een plakje tofu en ga zo door tot tofu en smeersel op zijn. Leg het bouwwerkje in een schaal met een bord erbovenop, zodat het bord druk op het stapeltje uitoefent. Laat het 24 uur marineren. Verwijder vervolgens de dille en snij de tofu in reepjes.

Notities

Lekker door een eenvoudige salade.