Ga terug
Print

Groene salade met vijgen en pistache

Het recept van dag 1, zonder de oorspronkelijk in het recept vermelde artisjokharten.

Gang salade, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram waterkers, veldsla en rucola
  • 4 struikjes witlof
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 150 tot 200 gram blue stilton
  • 100 gram pistachenoten gepeld, geroosterd
  • 2 eetlepels kappers met water afgespoeld
  • 4 eetlepels zwarte olijven in stukken gehakt
  • 4 verse vijgen in partjes gesneden

dressing

  • 1 dl olijfolie
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels peterselie gehakt
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Meng waterkers, veldsla en rucola. Snij van de witlof de blaadjes los. Snij de lente-uitjes in grove ringen. Meng dit met de sla. Brokkel hierboven de blue stilton (kan ook weggelaten worden, zie onder). Strooi hierover: pistachenoten; kappers en in stukken gehakte, zwarte olijven. Schep de salade om en leg er in partjes gesneden verse vijgen bovenop. Maak een dressing van olijfolie; zure room; de blaadjes van de takjes tijm; mosterd; gehakte peterselie; uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Lepel de dressing over de salade.

Notities

Serveer hem met brood met olijventapenade.

We waren zelf helemaal vergeten stilton in huis te halen, terwijl dat toch echt op het boodschappenlijstje stond, zowel op dat in Sla als op het onze. Toch hebben we lekker gegeten.

We hadden toevallig wel feta in de koelkast liggen (onze basisvoorraad). Plak feta op een snee brood, insmeren met olijfolie, beetje peper erover en even onder de grill. Warm serveren.