Ga terug
Print

Romige amandelsoep met rozemarijn

Gang soep, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 25 gram roomboter
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen middelgroot
  • 1 dl droge witte wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt
  • 200 gram amandelpasta verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels
  • 1 scheutje amandellikeur
  • 50 gram geroosterd amandelschaafsel
  • venkelloof
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Smelt de boter en fruit hierin de fijngehakte ui glazig. Voeg de fijngesneden venkel toe. Houd het loof achter voor decoratie. Bak de venkel 5 tot 10 minuten op hoog vuur, giet de wijn erbij en laat die verdampen. Voeg de rozemarijn en de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen tot de venkel zacht is. Roer de amandelpasta door de soep, breng hem opnieuw aan de kook en doe het vuur dan uit. Laat de soep een beetje afkoelen. Giet er dan een beetje amandellikeur door, pureer de soep en roer hem voor een superglad resultaat eventueel door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen en strooi er fijngehakt venkelloof en amandelschaafsel over.

Notities

Lekker met geroosterd brood.