Ga terug
Print

Vis met sesampasta

Gang bijgerecht
Keuken vis
Porties 6
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg gefileerde vis bijvoorbeeld Victoriabaars
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • olijfolie
  • 2 grote, in ringen gesneden, uien
  • 150 gram tahin of sesampasta
  • 2 citroenen
  • zout

Bereiding

  1. Was en droog de vis. Wrijf een paar eetlepels citroensap en wat zout in het vissenvlees en laat het een paar uur op een koele plek rusten. Droog het dan opnieuw, bestrijk het met een beetje olijfolie, leg het op een bakplaat en plaats het 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Strijk nogmaals olie op de visfilets en grill ze tenslotte om een mooi korstje te krijgen.

  2. Fruit ondertussen de uien en spreid ze over de vis uit. Draai de oventemperatuur lager, naar 180 graden. Meng tahin of sesampasta met het sap van de citroenen, wat zout en voldoende water om een lekker smeersel te krijgen en giet dit over de vis.

  3. Bak het geheel nog 30 minuten of korter tot de saus ingedikt is.

Notities

Luie koks doen de uien rauw bij de vis, dat smaakt ook goed.

Geen zuivel toe nemen, want 'dan gaan de niet-afgebroken eiwitten 'rotten' in de darm en dit is zeer ongezond.'