Ga terug
Print

Italiaanse bloemkoolschotel

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 300 gram fusilini
  • 3 eetlepels boter of olie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 groene paprika
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • zout
  • peper
  • 1 kleine biologische bloemkool
  • 200 gram geraspte Parmesan

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de fusilini beetgaar.
  2. Snij de ui en de paprika fijn en verhit de boter. Fruit ui, paprika en uitgeknepen knoflook goudbruin. Roer de bloem erdoor, voeg de gezeefde tomaten toe met wat peper en zout en roer dit nog 3 minuten door.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en schep ze door het tomatenmengsel. Laat alles goed warm worden.

  4. Doe de fusilini in een ingevette ovenschaal. Schep hierop het bloemkoolmengsel, strooi de kaas erover en nog wat vlokjes boter. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.