Ga terug
Print

Champignonrolletjes

Lekker knapperig.

Gang voorgerecht
Porties 5 stuks
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 5 vellen filodeeg
  • geraspte kaas

vulling

  • 300 gram verse champignons
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kwark
  • zout
  • peper
  • el boter om te bakken
  • olie of gesmolten boter om de randen in te smeren

Bereiding

  1. Laat 5 velletjes filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien, en dat is lang! Blancheer de champignons in een beetje water en hak ze fijn. Hak de uien fijn en fruit ze in een beetje boter. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn. Meng alle ingrediƫnten voor de vulling dooreen en zet die tot gebruik in de koelkast.
  2. Vouw de velletjes filodeeg dubbel, verdeel de vulling erover, vouw de lange randen naar binnen en rol het pakketje op. Bestrijk de boven- en zijkanten zorgvuldig met olie of gesmolten boter. Plaats de pakketjes 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Strooi er na een minuut of 15 een beetje geraspte kaas op.