Pittige omeletten met aardappelpuree. Deze maaltijd is niet geschikt voor grote groepen eters. Beperk de grootte tot 6 personen.
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediënten
I:
20ggroente (spinazie)gedroogd
50geipoeder
1eetlepelmelkpoeder
20gbloem
100ggeraspte smeltkaas
1theelepelpeper
1/4theelepelnootmuskaat
3eetlepelsolie
II:
120gaardappelpuree
50gmelkpoeder
1/2tlzout
2,5dl+ 5 dl water(of zie verpakking van puree)
Bereiding
Leng mengsel I aan met 2 tot 2,5 dl water, iets meer als de massa niet vloeibaar genoeg wordt. Verwarm 5 dl water, houd 0,5 dl apart en giet zakje II in een pan met de 4,5 dl. Roer de puree goed door. Voeg nog wat van de 0,5 dl water toe als de puree niet vloeibaar meer is. Liever te nat dan te droog: de puree stijft nog op en moet beslist smeuïg blijven. Plaats de puree in een slaapzak.
Verhit een eetlepel olie in de koekenpan en giet daarin een deel van het eimengsel. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak je in totaal tot twee maal zoveel omeletjes als er personen zijn. Leg een deksel op de pan. De omelet rijst en wordt stevig door de bloem. Houd de eerste warm, terwijl je de volgende bakt. Eet de omeletten met de puree.
Notities
Kook je voor een grote groep, dan zijn de omeletten moeilijk warm te houden.