Ga terug
Print

Vliegende schotel

Pittige omeletten met aardappelpuree. Deze maaltijd is niet geschikt voor grote groepen eters. Beperk de grootte tot 6 personen.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 20 g groente (spinazie) gedroogd
  • 50 g eipoeder
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 20 g bloem
  • 100 g geraspte smeltkaas
  • 1 theelepel peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels olie

II:

  • 120 g aardappelpuree
  • 50 g melkpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2,5 dl + 5 dl water (of zie verpakking van puree)

Bereiding

  1. Leng mengsel I aan met 2 tot 2,5 dl water, iets meer als de massa niet vloeibaar genoeg wordt. Verwarm 5 dl water, houd 0,5 dl apart en giet zakje II in een pan met de 4,5 dl. Roer de puree goed door. Voeg nog wat van de 0,5 dl water toe als de puree niet vloeibaar meer is. Liever te nat dan te droog: de puree stijft nog op en moet beslist smeuïg blijven. Plaats de puree in een slaapzak.
  2. Verhit een eetlepel olie in de koekenpan en giet daarin een deel van het eimengsel. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak je in totaal tot twee maal zoveel omeletjes als er personen zijn. Leg een deksel op de pan. De omelet rijst en wordt stevig door de bloem. Houd de eerste warm, terwijl je de volgende bakt. Eet de omeletten met de puree.

Notities

Kook je voor een grote groep, dan zijn de omeletten moeilijk warm te houden.

Energie en gewicht per portie

ca. 2990 kJ

190 gram