Neem de tijd voor deze maaltijd. Hij staat niet in een handomdraai op tafel. Om hem wat eenvoudiger te maken, laat je de omelet achterwege. De energiewaarde neemt dan af met ongeveer 125 kJ.
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurIntertrek wandelreizen
Ingrediënten
I:
40gnasigroentengedroogd
20guigedroogd
20gwitte koolgedroogd
snufzout
II:
60gsojabrokkenVega's pp
1eetlepelketjap per persoon
III:
250gsnelkookrijst
1gramzout
IV:
20geipoeder
1eetlepelmelkpoeder
snufpeper
snufzout
1eetlepelolie
V:
1/4theelepelknoflookpoeder
1eetlepelselderiegedroogd
VI:
zakje satésaus à 70 g
20gramgemalen kokos
VII:
20ggebakken uiengedroogd
8,5dlwater
Bereiding
Laat I 10 minuten op een warme plek in warm water weken. Week de sojabrokken 20 minuten in warm water of snij de ham in kleine blokjes.
Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst en de geweekte groenten toe. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak.
Meng IV met 1 dl water en bak er een omelet van. Hou hem warm. Kook de sojabrokken en laat het vocht indampen.
Giet als dat nodig is de rijst af in de pan waarin je de saus gaat maken. Meng V er goed door. Als er vega's en vleeseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg ham of sojabrokken toe, meng alles door elkaar en zet nog even warm weg.
Maak een saus met 125 ml water, voeg de kokos toe en laat de saus even doorkoken. Dien op met gebakken uitjes en de omelet in reepjes.