Ga terug
Print

Salade met geitenkaas

Porties 4

Ingrediƫnten

  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 200 gram zeekraal nu volop verkrijgbaar
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 takjes basilicum
  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • peper
  • 125 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Zeekraal in ruim, koud water goed uitspoelen. Laten uitlekken. In wok of grote koekenpan olie verhitten. Zeekraal en paprika al omscheppend circa 2 minuten bakken. Wijn toevoegen en met deksel op de pan nog 5 minuten laten pruttelen. Basilicumblaadjes zo nodig in stukken snijden of trekken.
  2. Pan van vuur nemen, basilicum erdoor scheppen en laten afkoelen tot lauwwarm. Korstjes van brood snijden en brood roosteren. Groenten met vocht over vier borden verdelen, geitenkaas erboven verkruimelen en bestrooien met peper. Even onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Brood diagonaal halveren en naast de salade leggen.

Notities

Kan ook goed voor 2 personen met gekookte bulgur erbij als hoofdgerecht, maar laat dan de salade niet helemaal afkoelen.