Pel de knoflook en snij de tenen in grove stukken.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor de knoflook daar even.
Snijd het onderste plakje van de stelen af (dat kan fijngesneden wèl naar de kippen; die zijn dol op kool). Trek met een mesje de schil van de broccolistelen. Als het breekt, is het zacht genoeg om te verwerken. Helemaal schillen hoeft niet! Bloemkool is al zacht genoeg. Was de stronken (en de bloemkoolbladeren).
Schil de aardappelen.
Snijd de groente en de aardappelen in grove stukken en voeg ze toe aan de pan.
Giet de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook aardappelen en stelen in ca. 15 minuten gaar. Pureer ze met een staafmixer.
Voeg de andere helft van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en een smaakmaker naar keuze.
Rooster de pitten of zaden. Strooi ze over de kommen met soep.