Ga terug
Print

Aardappel-knoflooksoep

Gang voorgerecht
Keyword feta, knoflook, soep, vegetarisch
Porties 12 personen
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 12 grote aardappelen in kleine blokjes
  • 4 prei in halve ringen
  • 12 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 liter groentebouillon vers of van tablet
  • 4 el melk
  • 4 el demi crème fraîche
  • 4 el bieslook fijngeknipt
  • 4 el fetakaas gebrokkeld
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng de aardappelen, prei en knoflook met de bouillon aan de kook.
  2. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Roer de melk, crème fraîche en bieslook erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
  3. Strooi de feta erover.