Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Aardappel-knoflooksoep
Gang
voorgerecht
Keyword
feta, knoflook, soep, vegetarisch
Porties
12
personen
Auteur
Elsje de Ruijter
Ingrediënten
12
grote
aardappelen
in kleine blokjes
4
prei
in halve ringen
12
teentjes
knoflook
uitgeperst
3
liter
groentebouillon
vers of van tablet
4
el
melk
4
el
demi crème fraîche
4
el
bieslook
fijngeknipt
4
el
fetakaas
gebrokkeld
peper en zout
Bereiding
Breng de aardappelen, prei en knoflook met de bouillon aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Roer de melk, crème fraîche en bieslook erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Strooi de feta erover.