Ga terug
Print

kwee bandera of vlaggenkoek

Gang nagerecht
Auteur Vegetarisch eten uit de Indische keuken - Ciska Cress

Ingrediƫnten

  • 160 g maizena
  • 13 dl santen
  • 460 g suiker
  • 1 tl vanille
  • rode en groen kleurstof bieten- en ingekookt spinazienat

Bereiding

  1. Meng alle ingrediƫnten, behalve de kleurstoffen, in een ruime kom goed door en verdeel het mengsel over 3 pannen. Laat de inhoud van de ene pan wit, voeg aan de tweede pan een paar druppels van de rode kleurstof en aan de derde pan een paar druppels groene kleurstof toe.
  2. Spoel een springvorm af met koud water. Bekleed de vorm met huishoudfolie.
  3. Kook nu eerst - al roerend - het rode mengsel tot het dik wordt. Roer het goed door en giet het in de springvorm. Behandel daarna op dezelfde wijze het witte mengsel en eindig met het groene.
  4. Laat alles goed koud worden. Keer de koek op een schaal of groot bord, verwijder de folie en snijd de koek in punten.

Notities

De natuurlijke kleurstoffen werkten niet helemaal super. Eens met iets anders proberen. Cress gebruikte 'rode en groene' kleurstof