Ga terug
Print

Janssons verleiding

Gang hoofdgerecht
Keuken Scandinavië, vis
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 50 g boter
  • 1 kg aardappelen
  • 0,25 dl dikke room
  • 2 blikjes ansjovisfilets

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Laat de ansjovis uitlekken en vang het vocht op. Fruit de uien in 25 gram boter tot ze glazig zijn. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine fritesvorm (je kunt ook diepvriesfriet gebruiken).
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Smeer een grote ovenschaal ruim in met boter en leg onderin de helft van de frieten, dan de uien en de ansjovis en daarop de andere helft van de aardappelen. Sprenkel het vocht van de ansjovis over de aardappelen en schenk de room erover uit. Leg er tenslotte een paar klontjes boter bovenop. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en plaats hem 50 min. (30 min. met diepvriesfriet) in het midden van de oven.
  4. Verwijder het deksel en laat de bovenkant vervolgens in 10-20 min. bruin kleuren.
  5. Serveer onmiddellijk.

Notities

M. Gunning-Grönwall – Recepten uit Scandinavië