Ga terug
Print

Makreelmousse

Voor zo'n vette vis is dit een heerlijk fris gerecht. Het lekkerst op vers stokbrood, eventueel op toast of als voorgerecht met aardappel en bietenmousse.
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 1 el citroensap
  • 1 dl room
  • 75 g kwark
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • 1 friszure appel bv. reinet
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Maak de makreel schoon. Let vooral goed op de kleine graten in het borstgedeelte. Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een hoge kom en maak het tot een smeuïge massa met behulp van een staafmixer; eerst op een lage stand om rondvliegende stukken vis te voorkomen. Schil de appel en rasp hem boven de kom. Roer alles dooreen. Breng op smaak met peper en zout.