Tussendeurtje 2011

Al voor het tweede jaar deden we mee aan Tussendeurtje, het Vlielandse culiniare uitstapje van Into the Great Wide Open. Inmiddels is dit een vast onderdeel van de randprogrammering van dit muziekfestival. Op de donderdag voor de aftrap van het festival eet een bevoorrechte groep festivalgangers bij de Vlielanders thuis.

In onze keuken en aan de tafel andere gasten dan in 2010, maar we maakten hetzelfde menu als vorig jaar. Met ook hetzelfde thema: plukken. Dus trokken we er eerst op uit om ingrediënten te plukken. Cranberry’s uit het duin, groenten uit de tuin van Jaap in het dorp, kruiden, sperziebonen en tomaten en uit eigen tuin, handperen uit de boomgaard en eieren uit het kippenhok.

We kookten samen. Twee jonge dames namen de salade voor hun rekening. Special guest Lola Kite zanger Keez maakte met zijn vriendin de verse appelsap van Gewone Reinetten, Limoenappel, Lombard en Seedling.

Hoewel het niet zo zwoel en warm was als vorig jaar, besloten we toch buiten te eten. Toen het donker werd kwam de olielamp op tafel. Het werd gezellig laat.