Op reis

Vakantietijd betekent voor veel mensen, die een zittend werkzaam leven hebben, tijd om de benen te strekken. Sommigen doen het rustig aan en anderen doen het extreem, de benodigde maaltijden in gedroogde vorm op de rug en dagsgewijs waterdicht verpakt in plastic zakken.

Wie in dat laatste geval de hele dag in touw is, verbruikt veel energie. Afhankelijk van mate van inspanning, eigen gewicht en leeftijd, kan dat makkelijk oplopen tot boven de 10.000 kJ per dag. Aan drooggewicht heb je dan bijna een kilo voedsel bij je. Onderweg moet je alleen aan water zien te komen, of ook dat moet je meenemen.

Goede maaltijden onderweg verhogen de sfeer en doen je nog meer genieten. Jarenlange ervaring met het bereiden van simpele maaltijden op eenvoudige spiritus-, benzine- of gasbranders, resulteerde in een verzameling voedzame en smakelijke gerechten.

Alle recepten zijn thuis tot in detail voor te bereiden. Indien nodig snijd je de ingrediënten van tevoren in stukjes, je stopt ze in genummerde zakjes en potjes, die je weer (met de bereidingswijze!) samenvoegt in een grotere zak met daarop de naam van het gerecht. Onderweg bereid je dan snel en gemakkelijk een heerlijk maal. Inkopen ter plaatse is bijna nooit nodig.

Avondeten

Na een zware dag is het prettig als je een maaltijd kan klaarmaken die niet zoveel tijd en aandacht vereist ...

Lunch en tussendoor

Wat neem je mee voor lunch en hoeveel kilojoules levert dat op? ...

Ontbijt

Een verstandig mens begint een zware dag nooit zonder eerst een voedzaam ontbijt naar binnen gewerkt te hebben. Anders komt ...

Eten en drinken