Boeken over wijn

Eten & drinken; De lekkerste combinaties

Fiona Beckett (2001) Het Spectrum ISBN 90 247 7285 8

Eten & drinken is een handig, klein gidsje met allerlei gerechten en ingrediënten. Zeer uitgebreid komen daarbij dan een aantal wijnkeuzes aan bod. Andersom zoeken (spijs bij wijn) kan ook, maar dat moet dan via de index en dat gaat wat omslachtiger.

Kaas en wijn; De mooiste kaassoorten en de beste bijpassende wijnen

Robert Leenaers (1998) Kosmos Z&K Uitgevers ISBN 90 215 3073 2

Leenaers neemt kaas als uitgangspunt. Verwacht bij hem dan ook geen adviezen voor wijnen bij gerechten met kaas. De aanbevolen wijnen zijn vooral lekker bij een blokje kaas. Als de kaas echter een heel belangrijke smaakmaker is in het gerecht, kan je met dit gidsje wel degelijk uit de voeten.

 

Wijn aan tafel; De juiste wijn bij het juiste gerecht

Joanna Simon (1997) Bosch & Keuning ISBN 90 246 0382 X

‘Het ideale boek over de juiste wijn bij het juiste gerecht zal wel nooit geschreven worden – ook dit boek is niet volmaakt.’ Met deze woorden begint Joanna Simon het voorwoord van haar boek Wijn aan tafel. Simon heeft volkomen gelijk.