Ga terug
Print

Geitenkaas

Uit het artikel over ambachtelijke producten komt dit recept voor het zelf maken van zachte geitenkaas. De hoeveelheden zijn voor 100 gram kaas.
Gang bijgerecht
Porties 100 gram

Ingrediënten

  • 1 l geitenmelk
  • 1 dl biologische verse karnemelk
  • zout
  • bieslook

Bereiding

  1. Meng de karnemelk met de geitenmelk, verwarm dit mengsel op 25° C. Zet het vervolgens 24 uur warm weg, bijvoorbeeld onder een deken of in een hooikist. De melk zal er geschift uit gaan zien. Giet de prut na 24 uur door een schone theedoek of kaasdoek. Knijp de wrongel goed uit en schraap hem uit de doek. Meng er wat zout en fijngesneden bieslook door.

Notities

Mocht het stremmen met karnemelk niet lukken, dan kan je het proberen met echt stremsel, te bestellen bij de firma Van 't Riet in Aarlanderveen (€ 5,50 voor 250 ml., tel: 0172-571304).

De flesjes worden thuisbezorgd en dat duurt ongeveer een dag. Voeg een druppel stremsel aan de melk toe en volg verder het recept.

Lekker bij een bietensalade.