Ga terug
Print

Gebakken grietfilet met karamelsaus

Gang bijgerecht
Keuken vis
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 4 grietfilets van 100 gram elk
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 sjalotjes
  • 50 gram boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 4 blaadjes basilicum of een theelepel gedroogd van elk
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm 4 platte borden. Dep de grietfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de filets met een weinig peper en zout en wentel ze door de bloem. Snipper de sjalotjes fijn en smoor ze in de boter tot ze zacht zijn. Voeg toe: witte wijn; suiker; laurierblad; tijm en basilicum en laat de saus op een laag pitje tot de helft inkoken.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide kanten lichtbruin. Zeef de saus en breng deze op smaak met peper en zout. Leg de filets op de warme borden en schenk er een beetje saus over.

Notities

Bij gebrek aan griet namen wij tarbot en dat smaakte heerlijk in combinatie met jonge, ongeschilde aardappelen en geroerbakte spinazie.